Serodiscordante stellen

Serodiscordante stellen zijn stellen waarbij één partner HIV-positief is (seropositief) en de andere partner HIV-negatief is (seronegatief). Met andere woorden, ze hebben een verschillende HIV-status. Deze term wordt meestal gebruikt bij stellen die een seksuele relatie hebben, maar het kan ook van toepassing zijn op andere vormen van intieme relaties.

Lees verderSerodiscordante stellen

Hooikoorts

HOOIKOORTS Huisarts Amsterdam, Amstel en IJ, Allergische rhinitis, Hooikoorts, Allergieën neus, Pollenallergie, Seizoensgebonden allergie, Allergische reactie neus, Neusallergie, Loopneus allergie, Niezen allergie, Jeukende neus allergie, Allergie symptomen neus, Behandeling allergische rhinitis, Allergische rhinitis, ook wel bekend als hooikoorts, is een veelvoorkomende aandoening waarbij het neusslijmvlies ontstoken raakt als gevolg van een allergische reactie op bepaalde stoffen in de omgeving. Deze stoffen worden allergenen genoemd en kunnen onder andere pollen, huisstofmijt, schimmelsporen, huidschilfers van huisdieren en bepaalde voedingsmiddelen zijn. Wanneer iemand met…

Lees verderHooikoorts

Chlamydia

Chlamydia is een seksueel overdraagbare infectie (SOA) veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis. Het is een van de meest voorkomende SOA's wereldwijd. Chlamydia kan zowel mannen als vrouwen treffen en kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen als het onbehandeld blijft.

Lees verderChlamydia

Dengue

Dengue, ook wel knokkelkoorts genoemd, is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door het denguevirus. Dit virus wordt overgedragen op mensen door muggen, voornamelijk van het geslacht Aedes, zoals Aedes aegypti en Aedes albopictus.

Lees verderDengue