Ligament

Ligamenten zijn taaie, vezelige weefsels die botten met elkaar verbinden en de gewrichten stabiliseren. Ze spelen een cruciale rol bij het ondersteunen en begeleiden van de beweging van de gewrichten.

Lees verderLigament

Tendinitis

Tendinitis, ook wel peesontsteking genoemd, is een medische aandoening die wordt gekenmerkt door ontsteking, irritatie of zwelling van een pees.

Lees verderTendinitis

Bursitis

Bursitis is een medische aandoening die wordt gekenmerkt door ontsteking van een slijmbeurs in het lichaam. Een slijmbeurs is een met vloeistof gevulde zak die zich meestal bevindt tussen een bot en aangrenzende weefsels zoals spieren, pezen of huid.

Lees verderBursitis

Artrose

Artrose is een veelvoorkomende vorm van artritis die optreedt als gevolg van slijtage van het gewrichtskraakbeen. Het treft meestal de gewrichten in handen, knieën, heupen en wervelkolom, hoewel het elk gewricht in het lichaam kan beïnvloeden.

Lees verderArtrose

Elleboog

Elleboogproblemen omvatten pijn, stijfheid en zwelling door overbelasting, verwondingen of aandoeningen zoals tenniselleboog, golferelleboog en artritis.

Lees verderElleboog

Schouder

Schouderpijn is een veelvoorkomende klacht die kan variëren van mild ongemak tot intense, aanhoudende pijn. Oorzaken zijn vaak blessures, overbelasting, ontstekingen, of slijtage van gewrichten en weefsels. Symptomen kunnen stijfheid, bewegingsbeperking, en zwakte omvatten, wat dagelijkse activiteiten aanzienlijk kan beïnvloeden.

Lees verderSchouder