Groene Staar

Glaucoom, een oogaandoening gekenmerkt door verhoogde oogdruk, kan leiden tot verschillende complicaties als het onbehandeld blijft. Mogelijke gevolgen zijn gezichtsveldverlies, blindheid en optische zenuwschade. Deze complicaties kunnen de kwaliteit van leven en het psychisch welzijn negatief beïnvloeden.

Lees verderGroene Staar

Staar – Cataract

Staar, ook bekend als cataract, is een veelvoorkomende oogaandoening die leidt tot troebel zicht. De enige effectieve behandeling is een chirurgische ingreep waarbij de troebele lens wordt vervangen door een kunstlens. Complicaties na de operatie zijn zeldzaam maar kunnen onder andere bestaan uit infectie, netvliesloslating en nastaar. Om staar te voorkomen, kunnen maatregelen zoals oogbescherming tegen schadelijke straling, stoppen met roken, een gezond dieet en regelmatige oogonderzoeken helpen. Raadpleeg altijd een oogarts voor een nauwkeurige diagnose en behandeling van staar.

Lees verderStaar – Cataract

Refractieafwijkingen

HET OOG Refractieafwijkingen zijn problemen met de manier waarop het oog lichtstralen buigt (of refracteert) en deze naar het netvlies stuurt, waardoor het zicht wordt beïnvloed. Deze afwijkingen kunnen verschillende vormen aannemen en leiden tot verschillende symptomen, zoals wazig zicht, vervormd zicht, vermoeide ogen of hoofdpijn. SYMPTOMEN De symptomen van refractieafwijkingen kunnen variëren afhankelijk van het type afwijking en de ernst ervan. Enkele veelvoorkomende symptomen zijn: Wazig zicht: Objecten kunnen wazig of onscherp lijken, vooral op bepaalde afstanden. Vervormd zicht:…

Lees verderRefractieafwijkingen