myocardinfarct

« Back to Glossary Index

Weergaven: 0

Hartaanval (myocardinfarct)

Een hartaanval, of myocardinfarct, is een levensbedreigende aandoening waarbij de bloedtoevoer naar een deel van de hartspier plotseling wordt geblokkeerd, meestal door een bloedstolsel in een kransslagader. Dit gebrek aan bloedtoevoer veroorzaakt schade aan het hartweefsel, dat zonder voldoende zuurstof begint af te sterven. Symptomen zijn onder andere intense pijn op de borst, kortademigheid, zweten, misselijkheid en duizeligheid. Snelle medische behandeling is cruciaal om verdere schade te voorkomen. Risicofactoren zijn onder andere hoge bloeddruk, hoog cholesterol, roken, diabetes en een sedentaire levensstijl.


Een hartaanval, of myocardinfarct, kan verschillende ernstige complicaties met zich meebrengen. Deze complicaties kunnen zowel direct na de hartaanval als op langere termijn optreden.

Hier zijn enkele mogelijke complicaties:

Een myocardinfarct is een levensbedreigende noodsituatie die onmiddellijke medische aandacht vereist. Snelle behandeling kan de schade aan de hartspier beperken en de overlevingskansen vergroten.


GZC AMSTELKWARTIER
GZC BUIKSLOTERHAM

Disclaimer

Lees meer hierover

voor meest recente informatie
kijk ook eens op:
Voorbehoud

De hierboven verstrekte medische informatie dient alleen ter algemene kennis.
Raadpleeg altijd uw huisarts voor persoonlijk advies en evaluatie van uw gezondheidstoestand.