B D G H L M P Q S T

Quadratus lumborum-spier

Weergaven: 0

De ‘Quadratus lumborum’ is een spier in de onderrug die kan leiden tot verschillende soorten pijnklachten.

De pijn die wordt veroorzaakt door problemen met de Quadratus lumborum-spier kan variëren van een doffe, aanhoudende pijn tot scherpe pijn die uitstraalt naar andere delen van het lichaam. Het is belangrijk om de exacte oorzaak van de pijn te laten vaststellen door een medische professional, omdat de behandeling afhangt van de onderliggende oorzaak.

Klachten en Oorzaken:

Pijn kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder:

  1. Lumbale spierspanning: Overmatige spanning of overbelasting van de Quadratus lumborum-spier kan leiden tot pijn in het lumbale (onderrug) gebied. Dit kan gebeuren als gevolg van zware belasting, verkeerde lichaamshouding of herhaalde bewegingen die de spier belasten.
  2. Triggerpoints: Triggerpoints zijn kleine knopen in de spiervezels die pijn kunnen veroorzaken. De Quadratus lumborum-spier kan triggerpoints ontwikkelen als gevolg van spierspanning, trauma of langdurige overbelasting.
  3. Lumbale hernia: Een hernia in de lumbale wervelkolom kan druk uitoefenen op de zenuwen in dat gebied, wat pijn in de Quadratus lumborum-spier kan veroorzaken.
  4. Scoliose: Scoliose is een aandoening waarbij de wervelkolom een zijwaartse kromming vertoont. Dit kan leiden tot een ongelijke belasting van de spieren in de onderrug, wat pijn in de Quadratus lumborum-spier kan veroorzaken.
  5. Verkeerde lichaamshouding: Een slechte lichaamshouding kan leiden tot overmatige belasting van de Quadratus lumborum-spier en resulteren in pijnklachten.
  6. Nierproblemen: De Quadratus lumborum-spier ligt dicht bij de nieren. Nierproblemen, zoals nierstenen, kunnen pijn veroorzaken die uitstraalt naar het lumbale gebied en de Quadratus lumborum-spier kan beïnvloeden.
  7. Spierdisbalans: Een onevenwichtige ontwikkeling van spieren in de onderrug en de buikstreek kan de Quadratus lumborum-spier extra belasten en pijn veroorzaken.

Als je last hebt van aanhoudende pijn in de onderrug, raadpleeg dan een arts of fysiotherapeut voor een grondige evaluatie en passend advies.


Disclaimer

Lees meer hierover

voor meest recente informatie
kijk ook eens op:
Voorbehoud

De hierboven verstrekte medische informatie dient alleen ter algemene kennis.
Raadpleeg altijd uw huisarts voor persoonlijk advies en evaluatie van uw gezondheidstoestand.