B D G H L M P Q S T

Biceps brachii-spier

Weergaven: 0

De biceps is een groep van twee spieren in de bovenarm die bekend staat als de biceps brachii.

Deze spieren omvatten:

  1. Biceps Brachii (lange kop): De lange kop van de biceps brachii is een van de twee hoofdspieren in de bicepsgroep. Deze spier heeft zijn oorsprong in het schouderblad (scapula) en loopt langs de voorzijde van de bovenarm om aan te hechten aan het radiusbot van de onderarm. De lange kop van de biceps is verantwoordelijk voor het buigen van de elleboog en het draaien van de onderarm naar de palm omhoog (supinatie).
  2. Biceps Brachii (korte kop): De korte kop van de biceps brachii is de andere belangrijke spier in de bicepsgroep. Deze spier heeft zijn oorsprong in een andere locatie op het schouderblad en combineert zich met de lange kop om aan te hechten aan de radius van de onderarm. De korte kop van de biceps ondersteunt ook bij het buigen van de elleboog.
Pijnklachten en Mogelijke Oorzaken:

Hier zijn enkele mogelijke pijnklachten en de bijbehorende oorzaken:

  1. Spierverrekking of scheuring: Overbelasting van de Biceps Brachii, zoals bij het tillen van te zware gewichten of plotselinge bewegingen, kan leiden tot spierverrekkingen of zelfs spierscheuringen. Dit kan resulteren in scherpe pijn in de bovenarm.
  2. Bursitis: De bursa (slijmbeurs) in de schouder kan ontstoken raken door overmatig gebruik van de Biceps Brachii, wat pijn in de schouder en bovenarm kan veroorzaken.
  3. Tendinitis: Tendinitis van de Biceps Brachii, ook wel biceps tendinitis genoemd, treedt op wanneer de pees van de Biceps Brachii geïrriteerd of ontstoken raakt. Dit kan pijn veroorzaken in de voorzijde van de schouder en de bovenarm.
  4. Biceps Brachii triggerpoints: Net als andere spieren kunnen triggerpoints in de Biceps Brachii pijn veroorzaken die uitstraalt naar verschillende delen van de bovenarm.
  5. Cervicale radiculopathie: Problemen in de nek, zoals een hernia van de tussenwervelschijf, kunnen druk uitoefenen op de zenuwen die naar de Biceps Brachii lopen, wat pijn kan veroorzaken in de bovenarm.
  6. Houdingsproblemen: Slechte houding, zoals naar voren hangende schouders, kan leiden tot overmatige spanning in de Biceps Brachii, wat pijn en ongemak in de bovenarm kan veroorzaken.
  7. Rotator cuff problemen: De Biceps Brachii is verbonden met de rotator cuff-spieren in de schouder, en problemen in de rotator cuff kunnen uitstralen naar de Biceps Brachii en pijn in de bovenarm veroorzaken.
  8. Gewrichtsproblemen: Problemen met het ellebooggewricht kunnen ook pijn in de Biceps Brachii veroorzaken, vooral bij activiteiten waarbij de elleboog intensief wordt gebruikt.

Als je last hebt van aanhoudende pijn in de bovenarm, raadpleeg dan een arts of fysiotherapeut voor een grondige evaluatie en passend advies. Het is belangrijk om de oorzaak van de pijn vast te stellen om de juiste behandeling te bepalen.


Disclaimer

Lees meer hierover

voor meest recente informatie
kijk ook eens op:
Voorbehoud

De hierboven verstrekte medische informatie dient alleen ter algemene kennis.
Raadpleeg altijd uw huisarts voor persoonlijk advies en evaluatie van uw gezondheidstoestand.

Related Entries