B D G H L M P Q S T

Pectoralisspieren

Weergaven: 0

Er kan onderscheid worden gemaakt tussen verschillende spieren in de borstregio die pijnklachten kunnen veroorzaken.
Hoewel pijn in het borstgebied vaak wordt toegeschreven aan de pectoralisspieren (borstspieren), zijn er andere spieren en structuren in de buurt die ook pijn kunnen veroorzaken.

Hier zijn enkele spieren en structuren die een rol kunnen spelen:
  1. Pectoralis Major: Dit is de belangrijkste borstspier en kan pijn veroorzaken als gevolg van overbelasting, spanning, triggerpoints of blessures.
  2. Pectoralis Minor: Deze spier bevindt zich onder de pectoralis major en kan bijdragen aan schouder- en borstpijn, vooral bij mensen met schouderproblemen.
  3. Intercostale spieren: Deze spieren bevinden zich tussen de ribben en kunnen pijn veroorzaken bij aandoeningen zoals costochondritis, waarbij het kraakbeen van de ribben ontstoken is.
  4. Schouderspieren: Spieren rond de schouderbladen en de bovenrug, zoals de trapezius, kunnen pijn uitstralen naar de borst, vooral bij mensen met houdingsproblemen of overmatig gebruik van de schouders.
  5. Ribben: Pijn in de borst kan soms het gevolg zijn van ribblessures, zoals gekneusde of gebroken ribben.
  6. Hart: Het hart is een orgaan in de borstkas en kan pijn op de borst veroorzaken als gevolg van hartaandoeningen, zoals angina pectoris of een hartaanval.

Het is belangrijk om de pijn in de borst goed te laten onderzoeken door een arts, omdat de bron van de pijn verschillende oorzaken kan hebben. De arts kan aanvullende diagnostische tests uitvoeren, zoals elektrocardiogrammen (ECG’s) voor hartaandoeningen, röntgenfoto’s of MRI-scans om andere mogelijke oorzaken uit te sluiten. Op basis van de diagnose kan de juiste behandeling worden bepaald.


Disclaimer

Lees meer hierover

voor meest recente informatie
kijk ook eens op:
Voorbehoud

De hierboven verstrekte medische informatie dient alleen ter algemene kennis.
Raadpleeg altijd uw huisarts voor persoonlijk advies en evaluatie van uw gezondheidstoestand.